Sergio Ramos är klar för PSG. Foto: TT

Ramos klar för PSG

Uppdaterad
Publicerad

Sergio Ramos, 35, lämnade Real Madrid efter 17 år.

Nu har han skrivit på för Paris Saint-Germain. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Det är en stor förändring i mitt liv, en ny utmaning och en dag som jag aldrig kommer att glömma, säger Ramos i ett pressmeddelande.

Nyligen meddelade den spanska mittbacken att han lämnar Real Madrid, klubben som han anslöt till 2005.

Det blev ett känslomässigt avslut för Ramos på presskonferensen när det stod klart att han inte skulle förlänga sitt kontrakt.

Ett kapitel avslutades och nu påbörjas nästa, i Frankrike.  35-åringen har skrivit på ett tvåårigt kontrakt som sträcker sig fram till 30 juni, 2023.

– Jag är väldigt glad att gå med i Paris Saint-Germain, säger han.

”En stor förändring”

Ramos som aldrig spelat klubbfotboll utanför Spaniens gränser menar att det kommer att bli en stor omställning, men att han är redo för utmaningen.

– Det är en stor förändring i mitt liv, en ny utmaning och en dag jag aldrig kommer att glömma. Jag är stolt över att vara en del av detta mycket ambitiösa projekt och att gå med i ett team med bra spelare. Jag vill fortsätta växa med Paris och hjälpa laget vinna titlar.

ARKIV: Ramos i tårar på presskonferensen (17 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.