Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Megan Rapinoe meddelade under lördagen att hon avslutar karriären efter VM. Foto: TT

Megan Rapinoe avslutar karriären: ”Att göra det på mina egna villkor är speciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska stjärnan Megan Rapinoe avslutar karriären senare i år. Först gör hon en satsning mot att spela  hem sitt tredje raka VM-guld.

– Att kunna spela en sista VM och en sista NWSL-säsong och gå ut på mina egna villkor är otroligt speciellt, säger Rapinoe som just nu förbereder sig för att försvara USA:s VM-guld från 2019. Man är också favorit i den turnering som inleds i Australien och Nya Zeeland 20 juli med final 20 augusti.

Den sista matchen i ligaspelet i NWSL med sitt OL Reign kommer att spelas 6 oktober, ett datum som nu börjat uppmärksammas.

”Del av en generation som gjort spelet bättre”

– Jag har kunnat göra en så otrolig karriär, och det här spelet har tagit mig över hela världen och låtit mig träffa så många fantastiska människor. Jag känner mig otroligt tacksam över att ha spelat så länge som jag har gjort, att vi varit så framgångsrika som vi har varit och att ha varit en del av en generation spelare som utan tvekan gjort spelet bättre under de år vi varit med, säger 38-åringen som har ett OS-guld 2012 och VM-guld 2015 och 2019.

Rapinoe är en även en ikon i stora kretsar med sin frispråkighet och starka samhällsengagemang. Förra året blev hon den första fotbollsspelaren att få ta emot presidentens frihetsmedalj.  Just nu står hon på 199 landskamper.

MER FOTBOLLS-VM: Så slutar världsmästerskapet i sommar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur går det i fotbolls-VM? Hanna Marklund tippar mästerskapet i klippet. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.