Foto: Bildbyrån

Stjärnan hyllas av ex-president Obama

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Rashford hyllas.

Av USA:s tidigare president Barack Obama.

– Det är surrealistiskt, säger anfallsstjärnan.

Manchester Uniteds engelske landslagsman Marcus Rashford har östs med beröm för sitt arbete vid sidan av planen. Dels såg han med ett öppet brev till att brittiska regeringen ändrade sig förra sommaren och hjälpte utsatta barn med mat, och dels har 23-åringen startat en insamling för samma ändamål, den är uppe i över en kvarts miljard kronor.

Rashfords gärningar har nått hela vägen fram till Barack Obama, som var USA:s 44:e president mellan 2009 och 2017. På sociala medier visar Obama ett klipp på samtalet han och Rashford hade nyligen.

– Jag tycker att Marcus ligger långt före mig jämfört med var jag befann mig när jag var 23 år. Då försökte jag mest ta reda på saker. När man tittar på stora sociala rörelser och förändringar är det vanligtvis unga människor som startar dem, säger Barack Obama.

För CNN berättar Rashford om händelsen.

– Alltså, det är rätt så surrealistiskt, eller hur? Jag sitter i mitt kök i Manchester och pratar med president Obama. Han fick mig att slappna av direkt, säger Rashford.

Marcus Rashford är uttagen i Englands bruttotrupp till EM, 1 juni är sista datum för att fastställa nationens 26-manna-trupp, som inleds den 11 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.