Karim Benzema gjorde hattrick i El Clasico. Foto: Bildbyrån

Benzemas hattrick avgjorde – Real Madrid i final

Utklassning och ett hattrick som skedde för första gången på 28 år.

Det blev en händelserik El Clasico-semifinal i cupen när Real Madrid vann med 4-0 mot Barcelona.

Barcelona hade en 1-0-vinst från den första semifinalen på Real Madrids hemmaplan.

En promenadseger på Camp Nou? Verkligen inte.

Precis innan halvlekspausen fick Robert Lewandowski ett jätteläge att avgöra. Men skottet räddades av Thibaut Courtois och Real Madrid inledde en blixtsnabb kontring. Vinicius Junior hittade fram till Karim Benzema och hela Barcelona-försvaret slängde sig framför anfallaren för att stoppa skottet, men då kom passningen tillbaka till Vinicius i stället. Brasilianaren satte bollen i målet.

Los Blancos gick in i den andra halvleken med samma energi. Redan efter fem minuter drev Luka Modric fram bollen för att sedan passa en enkel sidledspass till Benzema som bara placerade in 2-0-målet till spridda burop på Camp Nou.

Innan timmen var spelad var det dags för nästa läge för Real Madrid. Franck Kessie stötte väldigt klumpigt mot Vinicius och det var en solklar straff efter att han sänkte yttern. Benzema stegade fram och satte sitt andra mål för kvällen.

Första Real Madrid-hattrick sedan 1995

Det skulle vara Real Madrids kväll och Benzema skulle fullborda sitt hattrick.

Med cirka tio minuter kvar av ordinarie tid satte fransmannen sitt tredje mål för kvällen och han blev den förste Real Madrid-spelaren att göra ett hattrick i El Clasico sedan 1995. Då stod det Ivan Zamorano på hattricktröjan.

Det blev inga mer mål och Benzema tog Real Madrid till final i Copa del Rey.