Foto: Bildbyrån

Real Madrid till CL-semi – med två offside-mål

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid är klart för semifinal i Champions League. Cristiano Ronaldo avgjorde matchen mot Bayern i förlängningen med två mål ur offsideposition.

Efter förra veckans 2-1-seger på Allianz Arena var det fördel Real Madrid inför tisdagens returmöte på Santiago Bernabeu.

Till skillnad från det första mötet hade gästande Bayern München tillbaka stjärnforwarden Robert Lewandowski, 28. Fem minuter in i den andra halvleken satte också den polske landslagskaptenen sitt avtryck på matchen när han satte 0-1 från straffpunkten.

Ronaldo kvitterade

Real kom tillbaka och efter att Casemiro lyfte in bollen i Bayerns straffområde mötte Cristiano Ronaldo – som gjorde bägge Real-målen i den första matchen – med pannan och det var 1-1 med kvarten kvar att spela.

Glädjen hos den regerande och mesta CL-mästaren blev dock kortvarig.

Efter flipperspel i Reals straffområde var var Ramos siste man på bollen innan den retfulla självmålet, som rann in intill Navas högra stolpe, var ett faktum.

Med sex minuter kvar av ordninarie matchtid drabbades Bayern , precis som i det första mötet, av en utvisning sedan Arturo Vidal fick sitt andra gula kort, men 1-2 stod sig och därmed väntade förlängning.

Dubbla offside-mål

I den första förlängningskvartens sista minut var det dags för Ronaldo att som så många gånger förr frälsa Real-fansen.  Ramos mottade inlägget som Ronaldo, i offside-position, plockade ner varpå den 32-årige portugisen tryckte in 2-2 bakom Manuel Neuer. 

Ronaldos show stannade inte där och inte heller domare Kassais misstag.

Efter en soloprestation släppte Marcelo bollen i sidled till en offside-stående Ronaldo som fullbordade sitt hattrick och rullade in 3-2. Reprisbilderna visade tydligt att det som blev Ronaldos 100:e Champions League-mål aldrig borde ha godkänts. I samband med målet ådrog sig dessutom Manuel Neuer en fotfraktur.

Marco Asensjo skrev sedan slutresultatet till 4-2 och Real Madrid är klart för semifinal. Vem som väntar där avgörs under fredagens lottning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.