Cristiano Ronaldo med sin agent Jorge Mendes, sin son Ronaldo och sin mamma Maria Dolores dos Santos Aveiro. Foto: TT Nyhetsbyrå

Real Madrid firade rekord-Ronaldo

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid höll en särskild ceremoni i dag för att hylla Cristiano Ronaldo, som klivit upp som klubbens främste målskytt någonsin.

Familjen och lagkamraterna samlades på Santiago Bernabeu när klubben skänkte Ronaldo en specialtillverkad pokal.

– För mig är det en ära att få detta pris. Det var inget jag väntade mig. När jag drog på mig Real Madrid-tröjan för första gången kunde jag inte ana att jag en dag skulle bli klubbens främste målskytt, och passera min vän Raul och Di Stefano, sade Ronaldo enligt AP.

La Liga

I samband med ceremonin visades en video med Ronaldos presentation i klubben 2009, hans största prestationer och viktigaste mål.

”Ansågs omöjligt”

– Det är en känslosam dag för alla Real Madrid-fans. En av våra egna har uppnått något som ansågs nästan omöjligt. Bara genom talang, hårt arbete och beslutsamhet var detta möjligt, sade klubbens ordförande Florentino Perez i ett tal.

Superstjärnan gjorde sina 323:e och 324:e mål mot Malmö i onsdags, och gick därmed om Raul Gonzalez. I samma veva passerade Ronaldo 500 gjorda mål i karriären.

Ronaldo behövde bara 308 matcher för att bli bäst, till skillnad från Raul som gjorde det på 741 matcher från 1994 till 2010.

– Hans namn är redan legendariskt i Real Madrid. Jag hoppas den legenden kommer att fortsätta länge än, sade Perez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga

Mer i ämnet