Zinedine Zidane och Gareth Bale. Foto: Bildbyrån

Zidane: Bale vägrade spela

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrids tränare Zinedine Zidane svarar nu på kritik om att han inte skulle vilja ha stjärnanfallaren Gareth Bale i sitt lag, och säger att Bale själv vägrade spela i helgen.

– Häromdagen bytte Gareth inte om inför matchen, han ville inte eftersom klubben förhandlar om att han ska lämna oss, säger Zidane.

Gareth Bale spelade inte i Reals träningsmatch mot Bayern München i USA i lördags, vilket Zidane förklarade med att klubben ”arbetar på att han ska lämna”. Det fick Bales agent Jonathan Barnett att gå i taket och i en intervju kalla tränaren för en ”skam”.

Men Zidane säger att det var Bale själv som vägrade spela matchen.

La Liga

– Jag har inte varit respektlös mot någon, allra minst Gareth, sade Zidane på måndagen.

– Häromdagen bytte Gareth inte om inför matchen, han ville inte eftersom klubben förhandlar om att han ska lämna oss.

Den walesiske landslagsmannen har fått begränsad speltid i Real Madrid sedan Zidane i mars tog över som tränare i klubben. I juni köpte Real Chelseas anfallare Eden Hazad, vilket spätt på spekulationerna om att Bale ska lämna klubben.

– Han kommer att träna med laget i dag, men i morgon är i morgon, sade Zidane på presskonferensen inför lagets match mot Arsenal i Washington.

– Gareth är en Real Madrid-spelare. Det är det viktigaste, han är en spelare i truppen.

Bale kom 2013 till Real Madrid från Tottenham, övergångssumman på 91 miljoner euro var den dittills dyraste fotbollsövergång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga

Mer i ämnet