Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Asllani klar för ”nya Real Madrid”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, som Real Madrid nyligen köpte. Hon blir ”nya Real Madrids” första värvning.

– Hon kommer att passa jättebra. Hennes tekniska spelintelligens kommer fungera jättebra, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

I måndags kom beskedet att Kosovare Asllani lämnade sin svenska klubb Linköping, efter att båda parterna kommit överens om att bryta kontraktet. Nu är VM-brons-hjälten klar för en ny klubb.

Asllani har skrivit på ett kontrakt med CD Tacón, som till säsongen 2020/2021 kommer att spela i Real Madrids klassiska färger, då den spanska jätte nyligen förvärvade klubben. Till SVT Sport bekräftar agenten Arash Bayat att det rör sig om ett tvåårskontrakt med den spanska klubben.

– Jag har redan fått mess från internationella spelare som är sugna på att komma, säger hon till Sportbladet.

– Det är historiskt att vara den första. Att bli presenterad av dem. Jag kan inte sätta ord på det.

– Man har ju känt att hon har levererat på en annan nivå på VM än vad hon har gjort i Damallsvenskan under våren. Det viktigaste för henne och många andra spelare är att känna motivation och drivkraft. Och jag tycker inte riktigt man har sett det. Hon har haft det tufft att få utrymme och mycket boll. Hon vill ha mycket boll, och har inte riktigt fått det i Linköping, säger Frida Östberg.

Klubben kvalade under förra säsongen in till den högsta ligan i Spanien, Liga Iberdrola, och har haft en uttalad ambition om att stanna kvar där.

”Jag är stolt att meddela att jag blir Real Madrid/CD Tacons första värvning. Jag ser fram emot att skriva historia och hjälpa till att bygga det här lagets resa från starten. Det är en dröm att ha på sig världens vackraste tröja nästa säsong.”, skriver Asllani på Instagram.

Kosovare Asllanis agent, Arash Bayat, säger att det fanns andra alternativ för Asllani men att det var möjligheten att bygga något för framtiden som lockade i Madrid.

– Hon vill vara med och skriva historia. Hon vill vara med i en av världens största klubbar och bygga ett framtida storlag. Därför kändes det rätt när vi var på besök och träffade klubben, säger han till SVT Sport.

SVT Sport har sökt Kosovare Asllani utan resultat

Kosovare Asllani

Född: den 29 juli 1989 i Kristianstad (29 år).

Position: Mittfältare.

Seniorklubbar: Linköping (2008–2009, 2011, 2017–2019), Chicago Red Stars (2010), Kristianstad (2012), Paris Saint-Germain (2012–2016), Manchester City (2017).

Landskamper/mål: 134/35.

Meriter (urval): OS-silver (2016), VM-brons (2019), SM-guld (2009, 2017), vinnare av Diamantbollen (priset till Sveriges bästa fotbollspelare på damsidan) 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.