Spaniens landslag under pågående fotbolls-VM. Kanske kommer någon i framtiden att spela i Real Madrids damlag som storklubben planerar köpa. Foto: TT

Real Madrid köper damlag

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid köper ett damlag i den högsta divisionen, det uppger spanska El mundo. Laget uppges kosta drygt tre miljoner kronor.

Efter månader av spekulationer skriver nu spanska El Mundo att Real Madrid köpt ett damlag.

Det är Madridklubben CD Tacón som absorberas av Real för lite drygt tre miljoner kronor. Tacón har inga egna fotbollsplaner, utan har spelat sina matcher på kommunal mark. Klubben kvalade under förra säsongen in till den högsta ligan i Spanien, Liga Iberdrola, och har haft en uttalad ambition om att stanna kvar där.

Om Real Madrid kommer att göra förändringar i laget är ännu oklart då klubben ännu inte uttalat sig om affären.

Senast förra året kritiserade Kosovare Asllani klubben för att inte hänga med i utvecklingen och skapa ett damlag. Då svarade klubben med att hänvisa till att något var på gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.