Alphonse Areola och Keylor Navas byter lag med varandra. Foto: TT Nyhetsbyrån

Real Madrid och PSG byter målvakter

Uppdaterad
Publicerad

I NHL-ishockeyn byter lag ofta spelare med varandra.

I den internationella fotbollen händer det inte lika ofta.

Men nu har Real Madrid och Paris SG bytt målvakter.

– Jag är väldigt laddad inför att spela med Paris Saint-Germain, säger Keylor Navas.

32-årige Keylor Navas har spelat i Real Madrid fem säsonger. Men nu flyttar han till Frankrike.

I dag meddelade nämligen PSG att de har skrivit ett fyraårskontrakt med den costaricanske målvakten, som valdes till Champions Leagues bäste målvakt säsongen 2017-18, då Real senast tog hem den prestigefyllda turneringen.

Ligue 1

– Jag är väldigt laddad för att spela med Paris Saint-Germain. Efter mina erfarenheter i Spanien så kommer jag till Frankrike med höga förhoppningar. Paris Saint-Germain är en väldigt berömd klubb i Latinamerika och jag ser verkligen fram emot att vara en del av det äventyr som startade för flera år sedan, säger han på PSG:s hemsida, och fortsätter:

– Jag kommer att göra allt jag kan föra att hjälpa Paris Saint-Germain att vinna nya titlar genom att komma med all min erfarenhet och professionalism.

I motsatt riktning går Alphonse Areola, som gjort tre landskamper för Frankrike och de tre senaste säsongerna spelat runt hälften av matcherna för PSG. Han lånas ut till Real Madrid över resten av denna säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet