Foto: Bildbyrån

Real Madrids formsvacka fortsätter – föll hemma

Uppdaterad
Publicerad

När Real Madrid skulle möta Levante hemma i La Liga-fotbollen så var det bara en sak som gällde för den regerande Champions League-mästaren – att göra mål. Inför matchen så hade Real Madrid gått mållöst ur fyra raka tävlingsmatcher, något som inte skett sedan 1985. Det skulle dock bli sju resor värre och förlust med 1–2.

Efter 55 ytterligare mållösa minuter hade i stället klubben nått en historisk bottennotering, med flest spelade minuter (465 minuter) utan mål i klubbens historia.

Dessutom stod det där och då 2–0 på resultattavlan i Levantefavör efter två tidigare mål i föregående halvlek.

”Rekordet” skulle dock få ett slut. I den 72:a minuten, när 481 mållösa minuter hade avverkats, dundrade vänsterbacken Marcelo in en reducering.

Mer än så blev det dock inte. 1–2 innebär att ”Los Blancos” nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher och därmed fortsätter tappa mark i La Liga-toppstriden.

La Liga

Real Madrid logo

Real Madrid

1 - 2

Levante UD logo

Levante UD

Bernabéu, Madrid
Publik: 63423
Domare: Guillermo Cuadra Fernandez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.