Kosovare Asllani i Real Madrid-tröjan. Foto: Bildbyrån

Real vann derbyt – men Barcelonas ligafirande dröjer

Real Madrid vann derbyt mot Atlético Madrid.

Men Barcelonas ligafirande dröjer fortsatt.

Anledningen? En tvist gällande spanska fotbollsförbundets logga.

Kosovare Asllani blev inbytt med sju minuter kvar att spela för gästande Real – som då redan hade 2–0 efter mål av Caroline Möller och Esther González.

Några fler mål blev det inte i derbyt, närmast var hemmalaget som brände en straff 20 minuter in på den andra halvleken.

Hedvig Lindahl och Hanna Lundkvist satt på bänken hela matchen igenom för Atlético.

Jämn kamp

Med sju omgångar kvar att spela gör fyra lag upp om plats två och plats tre i tabellen – platser som innebär kval till Champions League.

Real Sociedad är tvåa med 47 poäng, Atlético Madrid trea med 45 poäng, Granadilla fyra med 43 poäng och Real Madrid femma med 41 poäng. Granadilla har dock åtta matcher kvar att spela – och Real Madrid nio.

Upp till suveräna tabellettan Barcelona finns det inte mycket att göra. Barça har vunnit samtliga 23 matcher och har den förkrossade målskillnaden 131–6. Ner till serietvåan Real Sociedad skiljer det 22 poäng.

Till synes ointagligt

22 ointagliga poäng väl? Och ligan avgjord? Ligatiteln är – om inget mirakel sker – så klart redan Barcelonas, men då Real Sociedad kommer få tillbaka tre poäng från en tvist med det spanska förbundet är Barças ligatitel ännu inte skriven i sten, vilket gör att Real Sociedad egentligen står på 50 poäng.

Sociedad straffades tillsammans med Villarreal och Levante tidigare under säsongen för att inte ha använt förbundets logga på sina tröjor. Villarreal fick sex poängs avdrag medan Real Sociedad och Levante fick tre poängs avdrag.

KLIPP: Asllani har tystnat – på Real Madrids begäran