Vinicius Junior gjorde två mål mot Real. Foto: Bildbyrån.

20-åring gav Real fördel mot Liverpool

Det är fördel Real Madrid i kvartsfinalen mot Liverpool i Champions League.

Laget vann det första mötet i Madrid med 3-1 efter två mål av 20-årige Vinícius Júnior.

– Vi tillät dem inte att skapa någonting, säger Júnior enligt Reuters.

– Det enda bra jag kan se med matchen, bortsett från att vi gjorde ett mål, är att det bara är första halvleken av mötet. Det målet gav oss en livlina, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp i Viaplays sändning.

Det var Liverpools tionde förlust under 2021. Senaste gången man hade så många förluster var 1954 då man åkte ur den högsta engelska ligan.

Real ägde den första halvleken och ett darrigt Liverpool kunde vara nöjt med att underläget bara var 2-0 i paus.

Det var ett helt nytt Liverpool som kom ut i andra halvlek. Mohamed Salah fick tag i bollen och via både försvarare, målvakt och ribbade reducerade Liverpool till 2-1. Händelsen VAR-granskades men Salah var på rätt sida och upphävde offsiden. Då hade det gått sex minuter av halvleken.

Liverpool tryckte på för en kvittering men efter ett inkast i mitten av halvleken spelade Luka Modric in bollen till Vinícius Júnior som direktsköt 3-1 från en position nära straffpunkten för Real, hans andra mål i matchen. Det var första gången som 20-åringen gjorde två mål för Real i en match. Han har spelat 106 matcher.

Misstag av Alexander-Arnold vid 2-0

Vid 2-0 kastade sig Trent Alexander-Arnold, ett av mängder av misstag från honom i första halvlek, och nickade in bollen, slagen av Toni Kroos, i planen. Marco Asensio sprang i djupet och lättade bollen över den utrusande målvakten Alisson och slog in den i tomt mål.

Strax efteråt var Asensio nära att öka på till 3-0 när Ozan Kabak misslyckades helt med en bakåtpassning men skottet från snäv vinkel från högersidan smet utanför.

Real tog ledningen i den 27:e minuten. Precis som vid 2-0 var det Toni Kroos som såg läget och serverade bollen i djupet på den löpande Vinicius Junior som tog med sig bollen via bröstet och distinkt satte den i mål på Estadio Alfredo Di Stéfano, reservlagets arena.