Rebecka Blomqvist vill säkra Göteborgs första SM-guld. Foto: Bildbyrån/SVT

Rebecka Blomqvist inför guldstriden: ”Känns riktigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Tvåa två år i rad.

Nu har Göteborg chans att ta ett historiskt SM-guld.

– Viljan att ta det, den är ganska stor nu, säger Rebecka Blomqvist.

De senaste två säsongerna har Göteborg varit med i guldstriden hela vägen till slutet, men blivit tvåa. Rebecka Blomqvist har varit i klubben i sex år och för henne kan det bli tredje gången gillt.

– Det har varit bra resultat, men vi har velat ha det där guldet. Det är en fantastisk sits vi är i, så man mår bra och man vill bara att det ska vara lördag, säger hon till SVT Sport.

Göteborg har varit en etablerad klubb i damallsvenskan i flera år, vunnit Svenska cupen flera gånger och har spelat i Champions League – men aldrig vunnit ett SM-guld.

– Jag tycker framför allt att vi har en väldigt bred trupp i år. Vi har många spelare, många har varit tillgängliga hela året, vi har kunnat rotera, vilat spelare och spelat många olika spelare. Jag tror det har stärkt oss.

”Skulle säga att vi är bra förberedda”

Till helgen kan damallsvenskan avgöras. Laget möter Linköping på bortaplan och förutsättningarna är glasklara. Tre poäng och guldet är klart.

– Jag skulle säga att vi är bra förberedda. Det känns som vi har ett bra go i laget och senaste matchen var väldigt bra, så det känns riktigt bra, säger Blomqvist.

17.00 på lördag, vad gör du då?

Jag vet inte, vi får se.

Firar du ett guld kanske?

Jag hoppas det, så klart. Det hade varit väldigt härligt att fira ett guld, men vi får se. Första ska vi vinna matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.