Megan Rapinoe blev nyligen inbjuden till Vita huset av president Joe Biden. Foto: SVT/Bildbyrån

Megan Rapinoe: ”Att presidenten välkomnar någon som mig är stort”

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av damfotbollens största profiler – både på och utanför planen.

Nyligen var Megan Rapinoe på besök i Vita huset och träffade presidenten.

– Att Joe Biden välkomnar någon som mig – en gay, amerikansk, kvinnlig fotbollsspelare. Att han välkomnar någon som Margaret (Purce) en av våra svarta spelare, in i Vita Huset och ger oss en möjlighet att tala och ge ett ansikte på det vi pratar om, det är stort, säger hon till SVT Sport.

Megan Rapinoe finns med på Time Magazines lista över de 100 mest inflytelserika personerna 2020 är menar att vi alla har ett ansvar i jämställdhetsarbetet – något hon tryckte extra på under sitt besök i Vita huset.

– Jag tycker att det är allas ansvar att göra vad de kan utifrån de förutsättningar de har för att göra världen en bättre plats, säger Rapinoe.

Hon är även en lika stor profil på fotbollsplanen. I landskampen mot Sverige i dag är seger det enda som gäller för USA – som känner mycket rivalitet inför matchen.

– Det känns som att vi spelar mot Sverige fem gånger om året, varje år, säger amerikanskan och fortsätter.

– Sverige är så klart en väldigt tuff motståndare och vi har en lång historia med dem. Det kommer bli en bra match mot en av våra äldsta rivaler.

SE MER: Rapinoe om rivaliteteten med Sverige: ”De gav oss en av våra värsta förluster”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.