Rieks avgjorde Göteborgsderbyt

Sören Rieks blev matchens enda målskytt i Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Häcken. I den åttonde minuten satte IFK Göteborgs bästa målskytt i fjol 1-0. ”Vi kanske inte är det bästa laget i dag, men skitsamma. Det är ytterligare en derbytseger”, säger IFK:s lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Redan efter åtta minuters spel fick hemmapubliken se årets första mål på Gamla Ullevi. Sören Rieks avslutade ett tjusigt mösteranfall där Emil Salomonsson stod för det inspelet som dansken enkelt kunde förpassa i nät.

– Det var snyggt, bra passningsspel och bra fart på passningarna, sa Rieks om sitt första mål denna säsong.

Rieks hade strax därefter ett drömläge att bli tvåmålsskytt men Peter Abrahamsson i Häcken-målet var snabb ut och kunde rädda.

Häcken var långt ifrån ofarliga under den första halvleken och tog över matchbilden ju längre halvleken led. Man skapade också flera fina lägen men precisionen i sistapassningen saknades alltför ofta.

– Väldigt böljande spel i inledningen sen får bättre vi kontroll, men vi saknar fokus i de avgörande passningar, sa Häckentränaren Peter Gerhardsson till C More inför den andra halvleken.

Drömmål kvitterade – nästan

Häcken fortsatte att skapa chanser och var nära två gånger om i inledningen av andra halvlek. Först fick Joel Owoeri ett drömläge men ensam framför mål slog han hål i luften.

Minuterna efter fick de knappt 15 000 på Gamla Ullevi nästan se vad som säkerligen hade varit en stark kandidat till årets mål.

Mohammed Aboubakari tog emot bollen på bröstet och drog till på volley från runt 30 meters håll. Bollen seglade över Jon Alvbåde i Göteborgs mål men tog sedan i ribban.

Men hemmalaget stängde sedan matchen och Häcken lyckades inte spräcka den blåvita nollan och IFK Göteborg har nu full pott efter de två inledande omgångarna.

– Vi kanske inte är det bästa laget i dag, men skitsamma. Det är ytterligare en derbytseger, säger IFK:s lagkapten Mattias Bjärsmyr.