Bundesliga-forward bakom enkel tysk seger

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Tyskland tog en enkel seger mot Danmark i sin första match i U21-EM. Kvällens matchhjälte blev Bundesliga-spelaren Marco Richter som stod bakom två mål och en assist när tyskarna vann med 3-1.

– Han blir rolig att följa, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Danmark inledde premiärmatchen i U21-EM optimistiskt, men hade svårt att hantera tyskarnas intensiva passningsspel och starka löpningar i djupled.

Det var därför inte oväntat Tyskland som tog ledningen med knappa halvtimmen spelad. Mästarlaget från 2017 snurrade bort danska försvaret med två snabba passningar i straffområdet innan Marco Richter hittade en lucka och prickade in bollen vid bortre stolpen – omöjlig för danska keepern Iversen att nå.

Richters målform fortsatte i andra

Målskyttet slutade inte där för Richter. I andra halvlek lyckades den tyska vänsteryttern, till vardags i Bundesliga-laget FC Augsburg, piggt knycka till sig bollen från danska försvararen Mads Pedersen och efter en dragning sätta 2-0.

Richter fullbordade sedan kvällen med ett framspel till Gian-Luca Waldschmidt som levererade ett vackert chippmål till 3-0.

SVT:s expert berömmer Richter

– Jag gillar vad jag fick se av Richter i dag. Han tar sig in centralt och letar upp de där farliga ytorna. Han var verkligen matchens gigant. Han blir rolig att följa, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Danmarks plåster på såren blev ett straffmål efter en handsituation. Lagets och FC Köpenhamns stora stjärna Robert Skov levererade ett mål i världsklass med vänsterfoten: hårt strax innanför högra stolpen och putsade resultatet till 3-1.

U21-EM

Tyskland U-21 logo

Tyskland U-21

3 - 1

Danmark U-21 logo

Danmark U-21

Dacia Arena, Udine
Publik: 7131
Domare: Orel Grinfeeld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.