Robin Olsen klar för Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Everton i Premier League jagade en ny målvakt för att skapa en större konkurrens till Englands landslagsmålvakt, Jordan Pickford. Man hittade den – i Blågults burväktare, Robin Olsen.

Det såg ut att inte bli någon affär, men så elva minuter efter midnatt, efter att värvningsfönstret stängts igen, kom nyheten från Everton:

Inlett lovande

Man hade kommit överens med Roma om att låna den svenska målvakten Robin Olsen på ett säsongslångt lån.

Everton har inlett säsongen lovande och har vunnit fyra av fyra matcher i ligaspelet. Men målvakten Jordan Pickford har varit ifrågasatt.

Klubben ville få in en ny målvakt och skapa en större konkurrenssituation till Pickford som i dag är lika given mellan stolparna hos Everton som hos det engelska landslaget.

Lite speltid

Olsen kommer från en säsong i Roma där han hade svårt att få speltid. Bättre hade det inte blivit den här säsongen, då Olsen till största sannolikhet hade setts som tredjemålvakt bakom Pau López och Antonio Mirante.

I Everton får Olsen en ny tränare i Carlo Ancelotti och lagkamrater som exempelvis James Rodriguez, Dominic Calvert-Lewin och tidigare nämnda målvakten, Jordan Pickford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.