Janne Andersson och Robin Olsen. Foto: TT Nyhetsbild

Robin Olsen missar landskamper

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmålvakten Robin Olsen skadade nyckelbenet i en match med sitt FC Köpenhamn och nu är det klart att han missar de sista landskamperna inför att VM-truppen till Ryssland ska tas ut.

– Det är väldigt tråkigt både för Robin och oss. Han kommer nu att inleda rehab. Om det påverkar VM eller inte är bara spekulationer eftersom vi inte vet hur länge han kommer att vara borta. Men det är klart, han har stått i mål alla tävlingslandskamper under min tid, säger förbundskapten Janne Andersson till SVT Sport.

Olsen har varit förstamålvakt i Janne Anderssons landslag och nu missar han alltså landskamperna mot Chile och Rumänien den 24 respektive 27 mars. Vem som kommer att stå istället är för tidigt att säga, enligt Andersson.

Hur kan det här påverka VM?

Herrlandslaget i fotboll

– Vi har planer för allt, men ännu är det väldigt tidigt att säga något. Vi hoppas förstås att alla får vara friska och det blir ännu viktigare ju närmare VM vi kommer, säger Andersson.

”Allt kan hända”

Truppen till VM tas ut den 15 maj och flera av de givna spelarna har dragits med skadeproblem. En av dem är mittfältaren Albin Ekdal.

– Det har varit mycket skador för honom och små problem hela tiden under de senaste ett och ett halvt åren i princip. Just nu är det en fotledsskada som han kör rehab för, säger Andersson.

Janne Andersson och den övriga landslagsledningen befinner sig för närvarande i Ryssland för planering av det kommande VM-slutspelet.

Hur klar är VM-truppen nu, två och en halv månad innan den tas ut?

– Stommen kommer i stort sett att vara den samma som var med och tog oss till VM, men jag har också lärt mig att man inte ska ta ut trupper för tidigt. Allt kan hända, precis som vi ser med Robin nu till exempel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet