Robin Olsen. Foto: Bildbyrån

Robin Olsen stängs av året ut – efter utbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen blev i går utvisad för sitt Cagliari efter att ha hamnat i handgemäng med Lecce-spelaren Gianluca Lapadula.

Nu svarar ligan med att stänga av svensken året ut.

Tabellfyran Cagliari får klara sig utan sin målvakt i fyra Serie A-matcher.

Det var i samband med att Lecce reducerade till 1-2 på straff i slutminuterna hemma mot Robin Olsens Cagliari som den svenske målvakten och Gianluca Lapadula hamnade i luven på varandra.

Det hela renderade i att båda fick syna det röda kortet.

”Olyckligt slut på matchen, vilket jag naturligtvis ber om ursäkt för till mina lagkamrater, tränare och fans”, skrev Olsen på Instagram tidigare i dag.

Lecces klubbpresident Saverio Sticchi Damiani är i dag kritisk mot Robin Olsens beteende.

– Jag är väldigt upprörd. Vi får ett rött kort på Lapadula (Gianluca Lapadula, red anm.) trots att han fick ta emot tre slag av deras målvakt utan att göra något tillbaka. Vi får honom utvisad på grund av Olsens filmning. Det är ett otroligt skådespel, säger enligt till Football Italia.

Under tisdagseftermiddagen kom så beskedet att den svenske målvakten stängs av i ytterligare tre matcher, förutom den redan automatiska matchen. Det innebär att Olsen inte är tillgänglig för spel förrän den 5 januari borta mot Juventus, rapporterar Football Italia.

Lapadula stängs av i två matcher, men båda får dessutom böta 10 000 euro, motsvarande cirka 100 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.