Robin Olsen tvingas till operation. Foto: TT Nyhetsbyrån

Robin Olsen tvingas till operation

Uppdaterad
Publicerad

Igår bars svenske landslagsmålvakten Robin Olsen ut på bår med ett misstänkt nyckelbensbrott. Nu bekräftar hans agent att Olsen tvingas till operation.

– Nyckelbenet är ur led, så han ska opereras. Han blir borta hela mars, säger agenten Hasan Cetinkaya till Aftonbladet.

I ligamötet mellan FC Köpenhamn och Hobro blev Köpenhamnsmålvakten Olsen liggandes på marken efter en räddning. Han fördes till sjukhus för att röntgas och där konstaterades att nyckelbenet var ur led och att han ska opereras enligt agenten.

– I vanliga fall vill man att de ska läka av sig själv. Men operationen ska påskynda så han kommer tillbaka tidigare. Det är för att han ska vara redo till VM, säger Cetinkaya.

Herrlandslaget i fotboll

Trots att fotbolls-VM är drygt tre månader bort ska Olsen kunna vara tillbaka tills dess.

– Han blir borta hela mars, men kan vara tillbaka i mitten av april. Robin är en kämpe, det finns inte en chans att han missar VM. Han är en stark personlighet och kommer att kriga sig tillbaka väldigt snabbt.

Ett mer definitivt besked om hur länge den svenske landslagsmålvakten blir borta kommer under torsdagen. Men han kommer troligen att missa Sveriges träningsmatch mot Chile den 24 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet