Robin Quaison är redo för matchen mot Malta. Foto: Bildbyrån

Robin Quaison spelklar mot Malta

Uppdaterad
Publicerad

Är Robin Quaison redo för spel eller inte, har varit landslagsveckans hetaste fråga.

Men nu suddar han ut sitt frågetecken.

– Nu är allt lugnt. Jag har tränat fullt och gjort i två dagar. Det är inga problem, säger han och konstaterar att han är hundraprocentig inför matchen mot Malta på fredag.

Skadeproblemen för Janne Andersson tvingade förbundskaptenen att ta ut en extra stor trupp till EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. Förutom problemen i backlinjen var även anfallaren Robin Quaison ett stort frågetecken. Men nu börjar ljuset i skadetunneln synas för Mainzproffset.

– Jag fick en smäll och sen efter det hade jag lite ont i foten. Jag gick på kryckor några dagar, efter det hade jag en rehabperiod på ungefär två veckor, säger han men konstaterar nu att han tränat två veckor.

Det betyder att Janne Andersson har fem anfallare redo för spel mot Malta – och konkurrensen är stenhård.

Hur ser du på konkurrensen med Marcus Berg och Alexander Isak där framme?

– Sen får vi inte glömma John Guidetti och Sebastian Andersson. Vi har fem starka forwards. Det är bara bra, för det betyder att vi alla fem måste prestera på topp. Sen, de två som spelar måste leverera helt enkelt och det blir bara bättre för laget.

Vårens utropstecken bland svenskarna i Europa har varit Alexander Isak – en nära vän till Quaison.

Hjälper det att spela med någon man känner eller skulle du säga att det är överskattat bland professionella spelare?

– Självklart hjälper det om man känner varandra. Men jag kan spela med alla, det spelar ingen roll vem som spelar bredvid mig, säger Quaison.

Sverige möter Malta hemma på Friends Arena den 7 juni samt Spanien den 10 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.