Foto: TT Nyhetsbyrån

Robin Quaison tvåmålskytt i Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

Robin Quaison utmanar om en anfallsplats i svenska fotbollslandslaget.

Kanske förbättrades chanserna i kväll – 25-åringen gjorde båda målen när hans Mainz spelade 2–2 mot Frankfurt.

Eintracht Frankfurt var länge ett av tyska högstaligans succélag under hösten när de hotade i toppen. I de senaste matcherna har de dock gått tyngre, och i kväll fick de en ny knäpp på näsan – av svenske Robin Quaison.

25-åringen gjorde båda målen för sitt lag i hemmamötet som slutade 2–2. Första målet kom redan efter tio minuter då anfallaren serverades en fin pass och tryckte in bollen i nättaket, förbi Frankfurtmålvakten Kevin Trapp.

Efter kvittering av bortalaget svarade Quasion efter fem minuter genom att ge sitt lag ledningen på nytt. Den före detta AIK-spelaren vräkte sig förbi en försvarare och mötte ett fint inlägg med vänsterfoten.

Frankfurt lyckades dock återigen kvittera, och matchen slutade 2–2 efter en mållös andra halvlek.

I Frankfurt spelar svenske Branimir Hrgota, som inte var uttagen till kvällens match. Mainz ligger på elfteplats i den tyska högstaligan och Quaison har nu gjort tre ligamål den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.