Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Felicia Rogic: ”Kommer ett helt fotbollsliv senare”

Rogic: ”Kommer ett helt fotbollsliv senare”

Uppdaterad
Publicerad

Felicia Rogic, 29, lämnade nyligen Eskilstuna för norska Vålerenga.

I samma veva togs hon ut i a-landslaget för första gången.

– Det här lägret kommer ett helt fotbollsliv senare, säger hon till SVT Sport.

Landslaget är just nu på sin första januariturné i Algarve, Portugal.

29-åriga Felicia Rogic är debutant i sammanhanget.

– Det är stort och ett jättefint kvitto på att man har gjort något bra. Men alla som är insatta vet vad det här för läger. Det är från damallsvenskan och mycket ungt, jag känner mig lite äldre. Men det är jättekul och man märker att det är på riktigt. Man får njuta, säger hon.

”Skulle knyta ihop säcken”

Rogic var med i ungdomslandslagen för många år sedan och hade tyckt att det vore stort att komma med i landslaget även framåt. 29-åringen får även frågan om mästerskap.

– Det skulle knyta ihop säcken på något sätt. Det här lägret kommer ett helt fotbollsliv senare, det är min pappas formulering. Man tänker tillbaka på åren som man gjort och jag känner mig extremt stolt över det jag har gjort i damallsvenskan. Jag ser fram emot det nya året i Vålerenga och skulle man lyckas toppa det med ett mästerskap skulle det vara roligt. Men jag ser mest fram emot en ny utmaning i Oslo.

”De förtjänar mer”

Felicia Rogic har spelat i numera tvångsdegraderade Eskilstuna under många år och varit lagkapten. Hon lider med sin gamla klubb.

– Det känns jättetråkigt, jag ska inte ljuga och säga att jag har gått vidare, även om jag skrev kontrakt med Vålerenga före Eskilstuna fick beskedet. Jag har en stor förankring kring staden och laget och tycker alla dem förtjänar mer och att vara i damallsvenskan. Men beslutet grundar sig i fakta. Jag tror inte det är undergången.

KLIPP: Försvarar förbundskaptenen efter blundern

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson avslöjade Paulina Nyströms flytt: ”Lite lustigt” Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.