Rohdén om degraderingen: ”Målet är att hitta ny klubb”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Rohdén var en av de sista in i VM-truppen.

Beskedet kom på väg hem från träning med Crotone som han vill lämna.

– Man vill alltid spela på högsta nivå och tyvärr åkte vi ur, säger han, säger han till SVT Sport.

Det var länge en diskussion om vilka som skulle få de sista platserna till Ryssland. Janne Anderssons val föll på arbetshästen från Crotone och för 27-åringen var den en dröm som blev sann.

– Jag blev otroligt stolt och glad. Det är en mäktig känsla att få spela ett VM för Sverige. Jag fick beskedet av min flickvän på väg hem från träning och det var ett otroligt lyckorus, säger han.

Trivs centralt

Mittfältaren spelade 20 matcher från start i Serie A den här säsongen, både centralt och på kanten. Det är just mångsidigheten som lyftes fram av Janne Andersson.

– Jag trivs bäst centralt och har spelat mycket på kanten i Crotone denna säsong och förra. Som Janne säger kan jag spela på flera positioner och det är en av anledningarna till att jag kom med. Jag orkar att springa mycket, har en stor arbetskapacitet och är en box-to-boxare, säger Marcus Rohdén.

”Målet hitta ny klubb”

Framtiden är mer osäker efter att Crotone blev degraderat till Serie B. Men klart är att han efter två säsonger i klubben vill vidare.

– Min målsättning är att ta mig vidare. Man vill alltid spela på högsta nivå och tyvärr åkte vi ur, säger han.

Agenten Carl Fhager bekräftar också att man aktivt letar nytt.

– Transferfönstret har ju inte öppnat ännu och framöver har Marcus fokus på VM. Men målet är ju att hitta ny klubb för Marcus och vi är optimistiska kring möjligheterna att lösa det, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.