Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Rolfö duckade frågan om landslaget: ”Vill inte gå in på vad det handlar om”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö saknas i den landslagstrupp som åker till Australien för att möta VM-värdlandet i en träningsmatch. Efter Champions League-mötet med Rosengård ville stjärnan inte prata om uttagnigen.

– Jag vill inte gå in på vad det handlar om, säger 28-åringen.

Sverige möter Australien på bortaplan den 12 november, en match som SVT sänder. Träningsmatchen är en del av förberedelserna inför VM nästa sommar, som avgörs i Australien och Nya Zeeland.

Men när förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade truppen idag fanns Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö inte med. Efter matchen mot Rosengård i Malmö ville stjärnan inte gå in på varför.

Damlandslaget i fotboll

– Det har vi haft en diskussion om det och det är ett beslut vi har tagit. Jag känner att vi fokuserar på det som har varit idag istället. Jag vill inte gå in på vad det handlar om, men det är ett beslut vi har kommit fram till tillsammans, säger Rolfö till den samlade pressen.

På frågan om Rolfö ville stanna hemma svarar hon kort:

– Ingen kommentar till det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet