Se Foto: Bildbyrån

Rosengård chanslöst mot Barcelona

Rosengård hoppades att ett fullsatt Malmö IP skulle ge dem den extra boost som behövdes för att stoppa den målfarliga storklubben – men FC Barcelona vann till slut med 4-1 efter ett drömmål från halva planen.

– Man blir inte förvånad längre, säger Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö.

Barcelona vann Champions League 2021, i våras förlorade de finalen mot Lyon – nu är de på jakt efter att ta tillbaka titeln. Och det började bra med en 9-0-vinst över Benfica i öppningsmatchen.

Med den storsegern i åtanke hade Rosengård fokuserat extra på försvarsarbetet inför matchen – men de lyckades inte stå emot Barca-offensiven i hällregnet på Malmö IP.

Och det var Fridolina Rolfö som låg bakom gästernas första mål. Offensiva vänsterbacken Rolfö snurrade bort Ria Öling, tog sig in i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Aitana Bonmatí som styrde in 1-0 efter halvtimmen spelad.

– Det var kul. Jag hade en del inlägg och hade hoppats på att kunna få en assist, det kändes som att det var en bra yta, säger Rolfö efter matchen.

Ett par minuter före paus blev nästa Rosengårdsförsvarare bortfintad. Geyse klackade sig läckert förbi Jessica Wik och passade Bonmatí som gjorde sitt andra mål för matchen, hennes tredje i årets upplaga av Champions League.

Men strax därefter gav Olivia Holdt hemmalaget hopp. Lagkapten Mia Perssons passning touchade en Barcelonaspelare och styrdes perfekt till Holdt som sköt in reduceringen.

– Jag var jätteglad, men vi låg under med 2-1 och det var halvtid snart. Det är svårt att fira när man ligger under, säger Holdt till SVT Sport.

Drömmål från halva plan: ”Man blir inte förvånad längre”

I andra halvlek stod Rosengård emot i 20 minuter. Men då uppfattade Mariona Caldentey att Rosengårdsmålvakten stod alldeles för långt ut, drog iväg en boll ända från mittcirkeln – som seglade över huvudet på Tegan Micah och in i mål.

– Helt fantastiskt, det är inte första gången det sker i vårt lag kan jag säga. Det är många som har bra speluppfattning och läser när målvakten är långt ute. Man blir inte förvånad längre, säger Rolfö om drömmålet.

På tilläggstid hann Caldentey sedan med att göra sitt andra mål för matchen och Barcelona vann övertygande med 4-1.

Nästa match för Rosengård, som inlett CL-spelet med två förluster, är den 24 november borta mot Benfica. För Barcelona, som toppar grupp D, väntar Bayern München.