Rolfö fick direkt tryck och bandage på den skadade fotleden. Foto: Bildbyrån.

Landslaget hjälper Rolfö rehaba fotskadan

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö ådrog sig en ligamentskada i foten i bronsmatchen mot England och kommer att rehabiliteras av landslaget.

Fridolina Rolfö tvingades utgå skadad i den första halvleken i lördagens bronsmatch mot England i samband med Sveriges 2–0-mål. Hon blev liggande utanför planen med stora smärtor och fick foten lindad.

Anfallaren fick fira VM-bronset på kryckor och undersöktes vidare dagen därpå. Nu står det klart att hon drabbats av en ligamentskada i foten, det som vanligen kallas stukning.

Fotbolls-VM 2019

”Fridolinas fot hamnade olyckligt när hon kolliderade med den engelska målvakten i matchen. Vidare undersökningar under gårdagen visade att hon har en ligamentskada i foten. Vi har varit i kontakt med Wolfsburg som kommer följa upp undersökningarna och börja arbeta med behandling och rehabilitering av foten efter VM”, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande på Svenska fotbollförbundets webbplats.

Wolfsburg starta Bundesligasäsongen 18 augusti hemma mot Sand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2019

Mer i ämnet