Både Fridolina Rolfö och Nilla Fischer fick avbryta dagens träning. Foto: Bildbyrån

Rolfö osäkert kort till hemliga landskampen

Uppdaterad
Publicerad

Både Fridolina Rolfö och Nilla Fischer genomförde lättare pass än övriga när fotbollslandslaget tränade i Båstad på måndagsförmiddagen.

Det är därför osäkert hur mycket speltid de får i tisdagens inofficiella landskamp mot Sydkorea, den näst sista inför VM.

– Om det hade varit en vanlig landskamp så hade vi bara haft sex byten och då hade det inte varit troligt (att de spelar). Men om allting stämmer här i kväll kan de kanske komma in och göra en kvart eller så, möjligheterna finns, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Tisdagens ”hemliga” landskamp kommer att spelas i Falkenberg, avslöjade landslaget samtidigt. Den kommer dock att spelas bakom stängda dörrar i formatet 3x30 minuter.

– Vi stänger ju träningar också ibland. Det finns saker ur ett taktiskt perspektiv, framför allt kanske fasta situationer, som man vill testa och se varianter på, och som vi vill hålla för oss själva, säger Peter Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.