Rolfö om Nederländerna: ”Bästa tänkbara motstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö vill inte deppa över förlusten mot Italien. Nu ser hon fram emot en tuff match mot Nederländerna med mycket publik.

– Vi har tagit oss vidare till kvartfinal vilket känns otroligt bra. Man var lite besviken igår när vi förlorade matchen men vi får gå vidare och tänka på kvartsfinalen vi har att se fram emot. Just nu är fokuset på viktigare saker än att deppa över en förlust, säger Fridolina Rolfö.

Hon startade på bänken mot Italien och blev inbytt i andra halvlek. Och det dröjde inte länge innan hon hittade Stina Blackstenius som kunde sätta 2-2. Samarbetet mellan de två har hyllats.

Damlandslaget i fotboll

Läs även: Pia Sundhage vill tysta hemmapubliken

– Stina och jag känner varandra väldigt bra och har spelat mycket ihop. Det känns som en trygghet. Vi kan enkelt läsa av varandra och hjälpa varanda på plan, säger Rolfö.

Ser fram emot Nederländerna

I kvartsfinalen möter Sverige Nederländerna på hemmaplan.

– En match med mycket publik och härlig stämning ser jag fram emot. Holland har verkligen imponerat på mig, de har spelat otroligt bra de matcher jag har sett så vi möter bästa tänkbara motstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet