Rolfös hyllning till publiken: ”Rysningar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann med 2–1 inför ett utsålt Gamla Ullevi.

Efteråt hyllade stjärnan Fridolina Rolfö den svenska publiken.

– Jag fick rysningar, säger hon till SVT.

Ett utsålt Gamla Ullevi skapade en maffig inramning när Sverige tog sin fjärde seger på lika många matcher i VM-kvalet. Publiken hördes och på planen njöt de svenska spelarna av det svenska stödet.

– Jag kan inte vara mer än nöjd. En fantastisk kväll, jag bara njuter, säger Fridolina Rolfö.

Damlandslaget i fotboll

Rolfö, som fyllde 28 år i går, gjorde Sveriges första mål tidigt i första halvlek efter en intensiv svensk start på matchen. Sverige vann till slut efter ett sent avgörande av Lina Hurtig.

– Det var bra stämning och vi kände  att vi fick med alla på läktaren. Vi kunde njuta på planen och det var skönt att till slut få utdelning och få 2–1-målet. Det blev en känslostorm för oss alla, säger Rolfö.

Det var många som skrek ditt namn på läktaren. Hur är det att få höra det?

– Det betyder så otroligt mycket. Man känner hela matchen hur mycket det betyder. I halvtid fick jag rysningar när Icona Pops låt spelades och hela publiken sjöng med. Det ger ett extra stöd, säger hon.

Hinner man märka av det?

– Jadå. Det var en lång paus innan domaren blåste igång. Man ser att folk reser sig, sjunger och dansar. Man känner av stämningen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet