Foto: Bildbyrån

Rolfös inläggsfot bakom storsegern i återstarten

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö var i storform då serieledande Wolfsburg slog bottenlaget Köln med 4-0 då Frauen Bundesliga drog igång igen. Rolfö låg bakom två av målen då hennes inlägg nådde lagkamraternas pannor.

– Vi mötte ett lag som stod väldigt djupt, vilket gjorde att jag fick använda mina styrkor i mitt inläggspel, säger Rolfö till SVT Sport.

1-0 kom efter en dryg halvtimme då Svenja Huth fälldes i straffområdet och den danska stjärnan Pernille Harder satte ledningsmålet från elva meter.

Strax innan halvtid drygades ledningen ut då Rolfö ryckte på vänsterkanten och lyfte in bollen mot Huth som språngnickade in 2-0.

– Det var kul, det visar sig att all egenträning givit utdelning. Det har varit mycket av den typen av träning som man jobbar med nu under den här tiden när man tränat i mindre grupper. Man har jobbat med sina spetskvaliteter och för egen del har det handlat just om inlägg, eftersom jag är en kantspelare.

Vid 3-0 var det Alexandra Popp som serverades av Rolfö. Storsegern kröntes genom att Harder sköt in 4-0 snyggt från straffområdesgränsen. Strax innan dess hade Kölns Amber Barrett visats ut.

Rolfö byttes ut i 70:e minuten. Målvakten Hedvig Lindahl satt på bänken hela matchen.

Efter segern leder Wolfsburg serien med nio poäng före Bayern München.

– Ska jag vara ärlig så var det inte en av de tuffare matcherna om vi ser till motståndarna.

Hemma igen efter isoleringen

Inför ligaomstarten har lagen suttit i total karantän under en veckas tid, på ett hotell. Där fick de bara lämna rummen för att äta och träna.

– Vi fick åka hem direkt nu efter matchen. Det känns superhärligt att vara här. Det är mer av en frihet, man har till och med kunnat åka till mataffären och handlat. Det känns som ett helt annat liv nu efter matchen än när man vaknade imorse.

FLYERALARM Frauen-Bundesliga

VfL Wolfsburg

4 - 0

1. FC Köln

AOK Stadion, Wolfsburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.