Markus Johannesson och Robin Olsen. Foto: Bildbyrån

SVT:s expert: ”Olsen kommer klara sig utmärkt i Roma”

Uppdaterad
Publicerad

Nya klubbadressen för Robin Olsen blir italienska Roma. Ett byte som SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson tror kommer fungera alldeles galant:

– Robin Olsen har utvecklats till en riktig toppmålvakt, han kommer klara sig alldeles utmärkt, säger Markus Johannesson till SVT Sport.

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen gjorde ett hyllat VM och har varit säkerheten själv både i Köpenhamn och i landslaget i flera år.

Belöningen blev ett kontrakt med italienska jätteklubben Roma.

”Skulle kunna gå till större klubbar”

En för stor uppgift för en malmöit som för några år sedan höll till i IFK Klagshamn? Inte alls, tycker SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson:

– Robin Olsen kommer klara sig alldeles utmärkt i Roma, han har utvecklats till en riktig toppmålvakt och har egentligen aldrig haft någon dipp från det att han slog igenom i Malmö, säger Johannesson till SVT Sport.

Målvakten skulle till och med kunna klara av större uppgifter än så, enligt experten:

– Jag sa det redan innan VM, med det lugnet och sättet att agera så är han en målvakt för de stora klubbarna nu. Det förvånar mig kanske till och med att inte ännu större klubbar är inblandade, även om Roma är en fantastiskt fin klubb.

Ersätter rekordmålvakt

i Roma kommer Olsen att ersätta brasilianske Alisson som nyligen blev historiens dyraste målvakt när han köptes av Liverpool för 774 miljoner kronor.

– Jag tror inte alls det kommer vara ett problem att axla den pressen. Han är otroligt lugn och sprider trygghet, oavsett om det är mot Italien i playoff, och det är jag övertygad att han kommer göra även i Roma. Det är det som behövs, han har både lugnet och kvalitéerna, så jag tror det är ett naturligt och bra steg för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.