Ola Solbakken firar sitt 1-0-mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Norska mästarens nya skräll – tog poäng av Roma igen

På hemmaplan stod norska ligamästaren Bodö/Glimt för en jätteknall då man besegrade Roma med hela 6-1 i Europa Conference League. Då man åkte till Rom visade man att den starka insatsen inte var någon engångsföreteelse då man spelade oavgjort, 2-2.

– Jag tycker resultatet är hårt mot oss, säger Romatränaren José Mourinho som tycker att hans lag borde ha haft två straffar.

Det var norrmännen som tog ledningen på Stadio Olimpico. På tilläggstid i den första halvleken sköt Ola Solbakken snyggt från straffområdeslinjen och då lagen gick ut för halvtidsvila buades Roma-spelarna ut.

I början av andra halvlek lyckades Rom-laget ändå kvittera då Stephan El Shaarawy böjde in bollen vid den bortre stolpen.

Europa League

Men Bodö/Glimt, från norra Norge, gav sig inte. I den 65:e minuten nickade Erik Botheim, hjälte i hemmamötet, in 2-1 efter ett inlägg från höger.

Med några få minuter kvar att spela kvitterade Roma då mållinjeteknologin visade att Bodö/Glimt-målvakten Nikita Haikin var inne i målet då han räddade Roger Ibañez nick.

Kvällens resultat innebär att den regerande norska ligamästaren leder sin grupp i Europa Conference League på åtta poäng. Laget är fortsatt obesegrat och har en poäng poäng ner till just Roma som är tvåa. De två övriga lagen i gruppen är ukrainska Zorya och CSKA-Sofia från Bulgarien.

MER FOTBOLL: Zlatan tillbaka i landslaget: ”Jätteroligt”