Leipzig snodde poäng – efter straffrevansch på tilläggstid

Lionel Messi saknades – då fick Paris Saint-Germain bara med sig ett kryss.

Den franska storklubben tappade poäng mot Leipzig efter ett straffmål på tilläggstid.

Men tysklagets chans att knipa en plats i åttondelsfinal är trots pinnen borta.

Leipzig stod på noll inspelade poäng i Champions League inför kvällens match när PSG kom på besök. Med från start fanns den svenske landslagsmannen Emil Forsberg.

De till dagen vitklädda fick en drömstart och såg ut att gå mot sin första trepoängare. Den förre PSG-spelaren Christopher Nkunku gjorde, efter att ha blivit framspelad av Andre Silva, matchens första mål när kampen var åtta minuter ung och valde att inte fira.

Fyra minuter senare hade Leipzig en gyllene chans att utöka när laget fick en straff. Forsberg, som ofta fått kliva fram och ta elvameterssparkarna under sin tid i Leipzig, fick stå åt sidan. Silva klev i stället fram – och missade.

Wijnaldum slog till igen

I mitten av den första halvleken kom sedan en kvittering. Blixtsnabbe Kylian Mbappé hakade på i en offensiv räd och skickade in bollen till Georginio Wijnaldum som kunde raka in 1-1.

Nederländaren höll sig sedan framme igen.

Mittbacken Marquinhos nickade fram till Wijnaldum, som via pannan tryckte in 2-1. Men det såg ut som att fullträffen inte skulle godkännas. Målet videogranskades länge – och godkändes till slut av den svenske domaren Andreas Ekberg.

Forsberg hade svårt att sätta något avtryck och byttes sedan ut med halvtimmen kvar.

Straffrevansch av Szoboszlai

Leipzig lyckades dock få hål på PSG i den andra halvleken. 1-0-skytten Nkunku gick omkull och hemmalaget fick en straff på stopptid. Den här gången skulle den förvaltas bättre – Dominik Szoboszlai visade kyla och tryckte in 2-2 lågt till vänster. Målet var matchens sista.

Det oavgjorda resultatet innebär dock att Leipzig inte kan nå åttondelsfinal. Tysklaget ligger sist och har med två matcher kvar i gruppspelet ingen chans att hämta in tillräckligt med poäng för att knipa en andraplats.

KLIPP: Se ett sammandrag från Leipzig-PSG i starten på programet