Zlatan Ibrahimovic och Milan fick endast en poäng med sig mot Porto. Foto: TT

Zlatan byttes in när Milan tappade poäng

Milan var på jakt efter första segern i Champions League.

Det blev bara en poäng efter 1-1 hemma mot Porto.

Zlatan Ibrahimovic byttes in med en knapp kvart kvar och gjorde ett mål – som dömdes bort.

Den italienska storklubben var i stort behov av tre poäng när man tog emot Porto på hemmaplan. Inför dagens match hade det blivit tre förluster på lika många matcher i Champions League.

Men de fick en mardrömsstart.

Porto tog tagit ledningen efter sex minuter. Ett tafatt hemmaförsvar gav portugiserna chansen att spela runt och hitta fram till Luis Diaz som skickade in 1-0.

Högerbacken klev fram

I 34:e minuten var Olivier Giroud sedan nära att kvittera. Fransmannen bjöd på ett tungt distansskott med vänsterfoten, men gästernas Diogo Costa svarade med en högkvalitativ parad ut till hörna.

En kvittering kom dock till slut.

Efter dryga timmen stod Giroud för ett nytt lurigt avslut som tvingade Costa till en ny räddning – denna gång dock ut till högerbacken Kalulu som kunde raka in 1-1.

Zlatan Ibrahimovic, som i helgen agerade matchhjälte med mål och assist mot Roma, inledde på bänken. Den 40-årige svensken byttes in i den 76:e matchminuten och sex minuter senare fick anfallaren känna nätrassel. Theo Hernandez skickade in en hård passning i straffområdet till Ibrahimovic som stötte in bollen bakom Porto-målvakten, men målet dömdes bort för offside.

Sist i gruppen

Milan fortsatte att pressa på i slutminuterna, men bortalaget lyckades stå emot forceringen. Matchen slutade 1-1. Avancemanget är nu långt borta för Zlatans lag, som är sist i Champions League-gruppen.

För Milan väntar Atletico Madrid den 24 november. Porto ställs mot Liverpool.

KLIPP: Janne: ”Känns bra att ha med Zlatan” (2 november)