Real Madrid gjorde 1000:e (!) CL-målet i viktiga segern

Seger med 2-1 hemma mot Sjachtar Donetsk.

Siffror som gör att Real Madrid är första lag att nå – och passera – 1000 gjorda mål i Champions League-sammanhang.

Den spanska huvudstadsklubben hade inför kvällens tillställning inlett säsongens turnering med två vinster och en förlust. Senast blev det en 5-0-seger borta mot Sjachtar och i dag väntade ett returmöte.

Då blev det en ny vinst.

Real Madrid tog omgående tag i taktpinnen och den konstanta pressen i början av matchen skulle löna sig. Dödläget bröts nämligen efter blott 14 minuters spel. En påpasslig Vinicius Junior snodde åt sig bollen av Sjachtars Marlon, för att sedan servera Karim Benzema till 1-0 – ett mål som fick att Real Madrid fira dubbelt. Förutom att det gav ett steg närmare tre poäng, var det också lagets 1000:e (!) fullträff i Champions League och Europacupen, en notering som marängerna är först att uppnå.

Efter målet slog dock hemmalaget av på takten. Sjachtar växlade upp och med sex minuter kvar av den första halvleken lyckades gästerna kvittera. Fernando dundrade, efter Alan Patricks nedbröstning, in 1-1.

I 61:a var det dags för samma kombination som vid 1-0-målet. Vinicius Junior stod återigen för framspelningen till Benzema som kunde lägga in 2-1. Det blev också slutresultatet. Vinsten gör också Real Madrid till första lag att nå 100 hemmasegrar i turneringens historia.

Real Madrid ställs mot Sheriff Tiraspol i nästa Champions League-omgång. Sjachtar ställs mot Inter.