Roma-experten: ”Han riskerar att få problem med fansen”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen blev under tisdagskvällen klar för Roma. Men journalisten och Roma-experten Massimo Cecchini tror att svenske målvakten kan få det tufft i klubben.

– Det är viktigt att han får en bra start och inte gör några tabbar. Annars riskerar han att få problem med fansen, säger Cecchini som arbetar för Gazzetta Dello Sport.

Robin Olsen går från FC Köpenhamn till Roma. Flera svenska klubbar kommer att jubla över miljonregn. Men det är inte alla som hurrar.

– Det är en affär med hög riskfaktor. Fansen har varit skeptiska. Man trodde aldrig att man skulle köpa Olsen om Alisson såldes. De trodde att Roma skulle köpa en mer känd målvakt med ett mer stjärnspäckat förflutet, säger Massimo Cecchini, journalist på Gazzetta Dello Sport.

Men fansen förstod till slut hur ledningen i Roma tänkte.

– Man ville inte ha någon superstjärna utan någon med bra kvalité till rätt pris, säger han och fortsätter:

– Jag tror att han kan få det tufft. Att ersätta Alisson blir inte lätt. Det är viktigt att han är säker och inte gör några tabbar i början – då riskerar han att få problem med fansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.