En irriterad Cristiano Ronaldo sedan Robin Olsen nekat honom ett mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Roma föll mot Juventus – trots Olsens storspel

Robin Olsen stod för en stormatch mot Juventus.

Trots det blev det noll poäng då Turinlaget vann med 1-0.

Bortamötet med serieledarna Juventus var en svår match på förhand, och visst fick Robin Olsen en svettig kväll på Juventus Stadium.

Redan efter sju minuters spel stod den svenske landslagsmålvakten för en högklassig räddning när han parerade Alex Sandros skott från nära håll. Efter en halvtimmes spel nekade sedan Olsen storstjärnan Cristiano Ronaldo ett mål när portugisen försökte skruva in bollen med högerfoten.

Men bara någon minut senare fick Roma kapitulera. Mario Mandzukic nådde då högst på ett inlägg och nickade in 1-0.

15 poäng bakom Juventus

Andra halvlek var en något lugnare sådan för Olsen, med undantag för en Ronaldo-nick som han kvickt han ned på.

Roma jagade en kvittering men lyckades inte få in bollen och matchen slutade 1–0 till Juventus.

Roma har nu endast vunnit en av lagets fem senaste matcher i Serie A. Det italienska huvudstadslaget ligger på en mindre smickrande tionde plats i tabellen, 15 poäng efter Juventus på första plats.

90 minuter för svenskarna

Flera andra Serie A-svenskar fanns med på planen för sina respektive lag i 90 minuter.

Albin Ekdals Sampdoria vann med 4–2 borta mot Empoli. Mittfältskollegan i landslaget, Oscar Hiljemark, patrullerade på Genoas innermittfält när Atalanta besegrades på hemmaplan med 3–1.

För Bologna fick både Filip Helander och Mattias Svanberg förtroendet under hela 0–0-matchen borta mot Parma.