Foto: TT Nyhetsbyrån

Roma-tränare polisanmäls efter skandalscener: ”Jag blev fysiskt attackerad”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen besegrade Bodö/Glimt storklubben Roma. Men trots den stora skrällen var det inte bara resultatet som fick rubriker.

Ett bråk uppstod i spelartunneln och den norska klubben polisanmäler nu Romas målvaktstränare Nuno Santos.

– Han tog tag runt min hals och tryckte mig mot väggen, säger Glimts tränare Kjetil Knutsen, enligt VG.

I gruppspelet av Conference League stod norska Bodö/Glimt för stora sensationer i Europafotbollen. I höstas vann laget med 6-1 mot Roma hemma i Norge och man följde upp med ett 2-2-resultat i Rom. När Jose Mourinho och Roma var tillbaka i Norge i går åkte man återigen på en förlust sedan Bodö/Glimt avgjort i den 89:e minuten.

Men efter matchen utbröt tumult i spelartunneln. Enligt VG kallades polis till arenan efter fysiska angrepp mellan ledare i båda lagen. Tidningen skriver att norsk polis även fick ta hjälp av tillrest italiensk polis för att stoppa tumultet.

”Tog grepp runt min hals”

Bodö/Glimt har nu gått ut med ett pressmeddelade, där de menar att Romas målvaktstränare Nuno Santos varit aggressiv mot lagets tränare, Kjetil Knutsen.

– Allting kulminerade i ett fysiskt angrepp på mig i spelartunneln. Som person är jag vanligtvis den som backar undan. Men vid det här tillfället blev jag attackerad fysiskt. Han tog grepp runt min hals och tryckte upp mig mot väggen. Det är helt naturligt att jag då måste försvara mig, säger Knutsen.

Delade meningar kring vad som hände

Men den italienska klubben har en helt annan uppfattning om vad som hände. Enligt Romas Lorenzo Pellegrini var det Knutsen som gick till attack mot Santos.

– Omklädningsrummen ligger mitt emot varandra. Knutsen sa något till vår tränare och gick sedan till attack. Det är synd, för vi kom hit med respekt. Sådana här aktioner är en förolämpning mot Roma och mot turneringen. Det är skamligt, säger han till Sky Sports.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.