Robin Olsen fanns i startelvan när Roma vann mot Empoli med 2-1. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Roma vann i Ranieris comeback

Roma vann i Claudio Ranieris första match på tränarbänken. Laget, med Robin Olsen i startelvan, besegrade Empoli med 2-1.

Det har stormat rejält i Roma och förra veckan sparkade laget både tränaren Eusebio Di Francesco och sportchefen Monchi.

I dag vann klubben med den nygamle huvudtränaren Claudio Ranieri på bänken. Det femteplacerade Romlaget, med Robin Olsen i målet, besegrade Empoli med 2-1.

Roma tog tidigt ledningen när Stephan El Shaarawy gjorde 1-0 i den nionde minuten. Men redan tre minuter senare kom Empolis kvitteringsmål sedan Romabacken Juan Jesus gjort självmål.

Med knappa kvarten kvar av första halvlek satte sedan anfallaren Patrik Schick 2-1 till hemmalaget.

Men de sista tio minuterna blev spännande sedan Alessandro Florenzi fått rött kort och Empoli fått in en kvittering, som dömdes bort efter en VAR-granskning för hands.

Roma ligger kvar på en femteplats, men har bara tre poäng upp till Inter på fjärde.