Alex Telles skickade Porto vidare i Champions League. Foto: Bildbyrån

Porto vidare i Champions League – efter VAR-straff

Uppdaterad
Publicerad

Porto är vidare till kvartsfinal i Champions League efter att ha vunnit med 3-1 mot Roma. Alex Telles avgjorde matchen efter att domaren dömt straff efter VAR-granskning.

Roma satt i förarsätet inför returen mot Porto efter en 2-1 seger i första matchen i Rom. Men Robin Olsen fick en mardrömsstart på matchen när Francisco Soares gav portugiserna ledningen med 1-0.

Roma kom tillbaka. Bortalaget fick en straff som Daniele De Rossi iskallt satte i mål och laget kopplade greppet om kvartsfinalplatsen. Men i andra halvlek återtog Porto ledning genom Moussa Marega. Matchen slutade 2-1 till Porto och fick avgöras i förlängning.

Alessandro Florenzi drog ner en Porto-spelare i straffområdet och efter att domaren konsulterat VAR dömde han straff till hemmalaget. Alex Telles tog hand om straffen och satte 3-1 bakom Robin Olsen. Domaren valde att granska ännu en situation där en Roma-spelare föll i straffområdet men han valde att inte döma straff och Porto är vidare till kvartsfinal.

UEFA Champions League

FC Porto logo

FC Porto

3 - 1

2-1 (Fulltid)

AS Roma logo

AS Roma

Estádio do Dragão, Porto
Publik: 49029
Domare: Cüneyt Çakir

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.