Foto: Bildbyrån

VAR-straff tog United till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United såg ut att vara på väg ut ur Champions League. Men på tilläggstid fick laget straff efter ett VAR-beslut. – En fantastisk upplevelse och prestation. Alla gör sitt jobb, det är ett mirakel i Paris, som jag kommer minnas länge, säger Ole Gunnar Solskjaer till Viasat.

Manchester United låg under med 2-0 inför returmötet med Paris SG och saknade flera av sina nyckelspelare. Men bortalaget fick en drömstart på matchen när Romelu Lukaku gjorde 1-0, PSG kvitterade till 1-1 innan Lukaku gjorde sitt andra mål efter en tavla av Gianluigi Buffon.

United behövde vinna med två mål för att gå vidare och på tilläggstid tog ett skott på en PSG-försvararen Presnel Kimpembe fick bollen på handen. Domaren signalerade för videogranskning och dömde straff till bortalaget.

Marcus Rashford tog hand om straffen och satte iskallt 3-1 till engelsmännen. PSG satsade allt framåt för att få in ett mål i slutet med lyckades inte få in bollen och Manchester United är vidare till kvartsfinal.

– Det var jobbigt att vänta på att beslutet skulle komma, men jag försökte hålla mig kall. Det är sådana här ögonblick man lever för, säger Rashford till Viasat.

”Det är ett mirakel i Paris”

Tränaren Ole Gunnar Solskjaer  var glad efter segern.

– En fantastisk upplevelse och prestation. Alla gör sitt jobb, det är ett mirakel i Paris, som jag kommer minnas länge.

– Vi har en plan som vi vill följa och ligga lågt och kontra. När PSG kvitterade tror jag de slappnade av lite och det gynnade oss, säger Ole Gunnar Solskjaer till Viasat.

UEFA Champions League

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

1 - 3

Manchester United logo

Manchester United

Parc des Princes, Paris
Publik: 47441
Domare: Damir Skomina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.