Roma väljer att avstå lön i fyra månader. Foto: TT

Romas spelare avstår lön i fyra månader

Uppdaterad
Publicerad

I det hårt coronadrabbade Italien har serie A-klubben AS Roma valt att avstå från lön i fyra månader. Det meddelar klubben via sin hemsida.

Italien var det första land att drabbas hårt i Europa och är fortfarande ett av de länder som drabbats hårdast i världen, med över 23 000 dödsfall. Läget har börjat att stabiliseras och lagen börjar återkalla sina spelare. Bland annat har Milan återkallat sina spelare, där Zlatan ska vara tillbaka i Milano på tisdag.

I huvudstadslaget, Roma, väljer spelare och ledare att frivilligt avstå från lön under fyra månaders tid, från mars till juni. Detta för att hjälpa klubben att härda ut under coronapandemin, som slagit hårt mot klubbens ekonomi.

Spelarna och ledarna har även valt att gemensamt se till att övrig personal i klubben får sin lön utbetald.

– Vi pratar alltid om sammanhållningen i Roma, och att spelare och ledare frivilligt avstår sin lön bevisar att vi är inne i detta tillsammans, säger Romas VD,  Guido Fienga till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.