Ronaldo inledde säsongen i Juventus innan den sensationella övergången till Man United blev offentlig under fredagen. Här sitter han på bänken i Serie A-matchen mot Udinese 22 augusti. Foto: TT

Ronaldos första hemmamatch kan bli 11 september

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldos övergång från Juventus till Manchester United slog ner som en bomb i fotbollsvärlden. Han har ännu inte gjort någon intervju eller hållit någon presskonferens. Inte ens Man Uniteds hemsida har någon kommentar från honom.

Cristiano Ronaldo kommenterar i ett inlägg på Instagram att han lämnar den italienska storklubben Juventus, där han redan inlett den här säsongen i Serie A.

”I dag lämnar jag en fantastisk klubb, den största i Italien och helt klart en av de största i hela Europa. Jag gav min själ och mitt hjärta till Juventus och jag kommer alltid att älska Turin så länge jag lever”, skriver fotbollsstjärnan.

Han tycker att han tillsammans med laget har uträttat stordåd, även om laget kanske inte uppnådde alla uppsatta mål.

”Vi skrev en ganska vacker berättelse tillsammans”, tillägger han.

Han skriver ingenting om övergången till United och ännu finns ingen kommentar från honom i den frågan. Sir Alex Ferguson uppges haft en nyckelroll under torsdagen när Man United lockade över Ronaldo som av sin agent hade erbjudits stadsrivalen Man City.

Tvåårskontrakt hägrar

På fredagen stod det klart att Ronaldo är klar för en återkomst i Premier Leagueklubben Manchester United, som han spelade i mellan 2003 och 2009, innan han lämnade för Real Madrid.

Enligt brittiska medier får United betala närmare 286 miljoner kronor för 36-åringen, som väntas skriva på ett tvåårskontrakt med en veckolön på drygt 5,7 miljoner kronor.

Under fredagen visades bilder på Ronaldo i Lissabon inför en medicinsk undersökning. Ronaldos första hemmamatch med Manchester United kan enligt brittiska medier bli mot Newcastle 11 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.