Foto: Bildbyrån

Ronaldo backas av förbundsbossen

Uppdaterad
Publicerad

Portugisiska fotbollsförbundets ordförande Fernando Gomes tror att våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo är falska.

– Jag tror på det han säger, säger Gomes.

När Portugals förbundskapten Fernando Santos presenterade truppen inför den kommande landslagssamlingen saknades Cristiano Ronaldos namn.

Portugal spelar mot Polen och Skottland i oktober och Ronaldo kommer heller inte att finnas med när Europamästaren möter Italien och Polen igen i november.

Enligt flera medier ska beslutet ha tagits i samförstånd med förbundskaptenen Fernando Santos och portugisiska fotbollsförbundets ordförande Fernando Gomes.

Backas av Gomes

Den senaste tiden har varit turbulent för Ronaldo. Han anklagas för att ha våldtagit en amerikansk kvinna i Las Vegas för nio år sedan. Något han nekar till.

– Jag tror på det han säger, för jag har känt Ronaldo i många år och jag kan intyga att han är en bra person, säger Gomes.

Uppgifterna om den påstådda våldtäkten blev kända för allmänheten förra året då den tyska tidningen Der Spiegel publicerade uppgifter stödda på dokument, att Ronaldo skulle ha förgripit sig på en kvinna för att sedan ha betalat henne cirka 2,7 miljoner kronor för att tysta ner saken.

Inte med sedan VM

I förra veckan trädde kvinnan fram med namn och bild i tidningen, och Las Vegas-polisen har öppnat utredningen på nytt.

Ronaldo har på Twitter uttalat sig om anklagelserna. Han nekar bestämt och skriver bland annat att ”våldtäkt är ett fruktansvärt brott och går emot allt jag står för”.

Cristiano Ronaldo har inte spelat för det portugisiska landslaget sedan sommarens VM. 33-åringen var inte med under den senaste landslagssamlingen när Portugal mötte Italien och Kroatien tidigare i höstas, orsaken var då att han ville komma tillrätta i sin nya klubb Juventus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.