Ronaldo bänkas mot Schweiz i VM-åttondelen. Foto: Bildbyrån

Ronaldo bänkad i Portugals åttondelsfinal mot Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo var utanför startelvan i åttondelsfinalen mot Schweiz.

– Vi får se om han spelar nästa match, vi får se vad som händer, säger förbundskapten Fernando Santos.

När portugisiske förbundskaptenen Fernando Santos presenterade startelvan inför tisdagens åttondelsfinalen mot Schweiz var inte storstjärnan Cristiano Ronaldo.

Enligt Fotbollskanalen hamnade 37-åringen i blåsväder efter den sista gruppspelsmatchen mot Sydkorea. Han ska då ha visat sitt missnöje samt hamnat i en ordväxling med en motståndare i samband med att anfallaren blev utbytt 25 minuter från slutet. Förbundskaptenen ska då ha sågat Ronaldos beteende.

– Innan mitt byte sa en av deras spelare åt mig att snabba på. Då sa jag till honom att hålla käften. Han har ingen auktoritet och ska inte säga någonting, säger Ronaldo, till brittiska tidningen Daily Mirror.

”Gillade det verkligen inte”

Portugisisk media skriver att Portugals lagkapten ska ha använt ett vulgärt språk mot sin förbundskapten, Fernando Santos.

– Jag gillade det verkligen inte, men de här ärendena löses internt, säger Santos enligt Record.

Om det är på grund av konflikten med förbundskaptenen som Ronaldo bänkades är ännu oklart – men inför matchen pekade Santos på andra anledningar.

– Jag fattar olika beslut för olika matcher. Ronaldo är en exemplarisk, professionell spelare och kommer hjälpa Portugal att gå vidare, säger förbundskaptenen i en intervju som sändes i C More.

21-årige Benfica-spelaren Goncalo Ramos tog Ronaldos plats och gjorde hattrick. Ronaldo byttes in i 73:e minuten men hamnade utanför målprotokollet.

Portugal vann matchen med 6–1 och efteråt kommenterade förbundskapten Santos petningen.

– Vi får se om han spelar nästa match, vi får se vad som händer.

Stående ovationer när Ronaldo slutligen byts in:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.