Cristiano Ronaldo nätade mot Arsenal. Foto: Bildbyrån

Ronaldo målskytt i återkomsten efter familjetragedin

Cristiano Ronaldo var tillbaka i Manchester Uniteds laguppställning efter familjetragedin tidigare i veckan.

Men trots en mål från portugisens sida så var det Arsenal som drog det längsta strået i kampen om en Champions League-plats.

Manchester United, med både Anthony Elanga och Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, åkte på en tidig kalldusch i det hyperviktiga mötet med Arsenal när hemmalagets Nuno Tavares höll sig framme och petade in en retur efter ett Bukayo Saka-avslut redan i den tredje minuten.

Och värre skulle det bli. I den 27:e minuten blev Saka omkullknuffad i Uniteds straffområde och efter en stunds VAR-granskande tilldelades Arsenal en straff som den 20-årige engelsmannen själv förvaltade på bästa sätt och i det läget såg det ut som att det skulle bli en tung eftermiddag för United.

Ronaldo reducerade

Cristiano Ronaldo, tillbaka i Uniteds laguppställning efter familjetragedin tidigare i veckan när hans nyfödde son gick bort, gjorde sitt bästa för att ändra på det när han reducerade tämligen omgående efter ett snyggt Nemanja Matic-inlägg. Efter målet firade han med att peka upp mot himlen.

Men närmare än så kom aldrig United, även om de hade en ypperlig chans att kvittera på straff i den 57:e minuten. Bruno Fernandes, normalt sett säkerheten själv från straffpunkten, skickade dock bollen i stolpen.

En knapp kvart senare satte Arsenals Granit Xhaka 3–1 med ett hårt skott från distans och efter det orkade United inte resa sig.

Trepoängaren innebär att Arsenal klättrade till den viktiga fjärdeplatsen i tabellen som innebär spel i Champions League. Femman Tottenham ligger tre poäng efter med en match mindre spelad. Där bakom hittar vi United som nu ser ut att få koncentrera sig på att behålla sin Europa League-plats.