Cristiano Ronaldo inledde Juventus match mot Udinese på bänken. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ronaldo missade Juventus träning – kan lämna

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo, 36, tränade inte med Juventus under fredagen. Nu bekräftar den italienska storklubben att han vill lämna klubben.

– Cristiano Ronaldo har sagt till mig att han vill lämna Juventus omedelbart, säger tränare Massimiliano Allegri på en presskonferens.

Sky Sport Italia rapporterade tidigare under fredagen att Ronaldo anlände till Juventus träningsanläggning för att säga hejdå till lagkamraterna.

Det har ryktats starkt om att Manchester City ska bli superstjärnans nya klubbadress. Flera internationella medier har rapporterat om att en övergång var nära förestående men nu ser det hela ut att ha tagit en vändning. Enligt BBC har City beslutat sig för att inte gå efter Ronaldo.

Superstjärnan spelade för lokalrivalen Manchester United under sex säsonger innan han lämnade för Real Madrid 2009. Och de rödkläddas tränare Ole Gunnar Solskjaer har uttalat sig om portugisens situation.

– Vi har alltid haft en bra kontakt. Bruno (Fernandes) har pratat med honom också och han vet vad vi känner för honom. Om han någonsin lämnar Juventus vet han att vi är här, säger Solskjær på en presskonferens under fredagen.

– Cristiano är en legendar i den här klubben och han är den störste fotbollsspelaren någonsin om du frågar mig.

Ronaldo anslöt till Juventus 2018 men de stora framgångarna har uteblivit. Klubben har misslyckats i Champions League och förra säsongen blev man endast fyra i Serie A, hela 13 poäng bakom vinnaren Inter.

Ronaldo har ett år kvar på kontraktet med Juventus och det har rapporterats om att klubben vill ha runt 300 miljoner svenska kronor för honom.

Det europeiska transferfönstret stänger på tisdag.

MER RONALDO: Stjärnornas markering: Lyfte bort sponsorflaskor (16 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.