Cristiano Ronaldo uppvaktades hårt när han anlände till Turin. Foto: TT

Ronaldo presenterad: ”Spelare i min ålder brukar gå till Qatar eller Kina”

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterades sommarens största transfer – Cristiano Ronaldo till Juventus.

– Spelare i min ålder brukar gå till Qatar eller Kina. Att få komma till den här klubben i det här skedet av min karriär är något jag är väldigt lycklig och tacksam över, säger 33-åringen som kostade drygt 1,1 miljarder kronor.

Det var i förra veckan som fotbollsvärldens allra störste profil, tillika utsedd till världens bäste 2017, blev klar för Juventus. I dag presenterades portugisen, vars fyraåriga kontrakt är värt över två miljarder, i Turin.

– Jag är annorlunda från alla spelare som tror att deras karriärer är slut vid den här åldern men vill visa att jag är annorlunda. Det är väldigt rörande för mig att få chansen då jag inte är 23 år längre, jag är 33, säger Ronaldo.

Övergången är spektakulär på fler sätt än åldern. Han lämnar den klubb som vunnit Champions League tre år i rad och han gör det som femfaldig vinnare av Guldbollen.

– Jag vet att det kommer bli svårt men jag har alltid haft svåra utmaningar. Jag vill inte sitta på en stol och titta tillbaka på mina framgångar. Jag vill jobba hårt för nya, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.